en-USnb-NO
19. januar 2018
Minimer
Enter Title
Øyacup`en er det desidert største arrangementet som blir arrangert på Askrova. Det er mellom 25-30 personer på dugnad på selve cupen og under forberedelsene i uken i forveien. Øyacup`en har ca. 500 gjester innom i løpet av arrangementet, ca. 150 av disse deltar på selve fotball turneringen.

Askrova - en vakker sommerdag 2013 

Historikk:

Øyacup`en ble startet av Svanøya tidlig på 1990-tallet. Dei inviterte Askrova til en vennskapskamp med påfølgende dans etterpå. Dette ble en stor suksess, men siden at Askrova vant denne kampen, inviterte Svanøya til re-match(Ny kamp) året etterpå. Denne gangen var også flere øyer inviterte slik at turneringen bestod av 4 lag. Suksessen ville ingen ende ta og for tredje året på rad, inviterte Svanøya igjen, til fotball fest. Denne gangen med en betingelse: laget som vant den gangen måtte arrangere festen neste år. 
Alle forstår hvordan dette gjekk: Askrova tok seieren denne gangen og over tok arrangementet.

I dei kommende årene på Askrova vart øyacup`en videreført slik Svanøya hadde startet det. 4 lag som ble trekt mot hverandre i semifinaler - hvor vinnerne møttes i en finale. Dansen etterpå var en selvfølge!
Interessen rundt cupen øket - og presset fra andre om deltakelse ble etterhvert tatt til etterretning. På slutten av 90-tallet var det 8 deltagende øyer - hvor man trekte først kvartfinaler og vinnerne gjekk videre til semi og til slutt finale.

Tidlig på 2000-tallet var det et generasjonsskifte på Askrova og ungdommen tok over styringen/ansvaret for arrangementet. Arrangementet ble videreutviklet, andre barnevennlige aktiviteter såg dagens lys og pauseunderholdning ble en slager.

Dagens Øyacup:

En god speaker med kjennskap til spillerne er alfa Omega!

Øyacup`en i dag består av 2 grupper à 5 lag, dvs. totalt 10 lag som kan delta. Dette er 6 øy-lag og 4 lag fra Florø. Interessen er stor og flere lag ønsker å delta, men det lar seg ikke gjøre mht tiden det tar å gjennomføre arrangementet. Det er noen regler tilpasset cupen for at den skal bli mer publikumsvennlig, samt sikre at alle kan delta: Det må minimum være 2 jenter på banen til en hver tid(totalt 7 spillere), minimum en av spillerne må være over 30 år og divisjonspillere er ikke tillatt. Dersom noen lag ikke klarer å oppfylle disse kravene, vil motstanderen få tildelt en straffe, for hvert regelbrudd det andre laget gjør. For.eks. dersom et lag velger å stille med en divisjonsspiller får det andre laget en straffe, altså et form for handycap for laget som velger "å jukse".
 
Askrova vant cupen i 2013 og er det mest vinnende laget i cupen sin historie.

Dei to beste lagene fra hver gruppe går videre til semi-finale og vinnerne av disse går til finalen. Dei to taperne i semifinalene møtes til en straffespark konkurranse i kampen om 3 plassen i turneringen.

I tillegg til selve fotballen er det aktiviteter for barna slik som; Hesteridning, ansiktsmaling, kanin show mm. Foreldrene kan i mellomtiden nyte en kaffe og vaffel, eller en bedre middag fra grillen. Grillmenyen varierer litt fra år til år men i hovedsak får man: Hamburger, kotelett tallerken, kylling, laks eller pølser.


 

Når vinnerne på fotballbanen er kåret, alle har fått dusjet og hvilt seg litt er det klart for dans i Grendahuset med live musikk.


 Skriv ut  
Om oss   |   Hus-/ Hytteutleie på Askrova   |   Fotoarkiv   |   Ruter   |   Arrangement   |   Turløype   |   Jakt og fiske   |   Fritidsaktiviteter   |   Kontakt oss
Copyright (c) 2018 Askrovanett