Øyacup 2018

¥yacup.jpg

Øyacupen Blåses igang 7. juli ca kl 11.00. Båt fra Florø kl 10.00 direkte til Askrova. Det blir satt opp båter Florø-Askrova på ettermiddagen og kvelden. Meir info om dette kommer i avisa og på oppslag og nettside.
Det blir grottevandring og underholdning for barn i tillegg til fotballen på Askrova denne dagen. 


Øyacup`en i dag består av 2 grupper à 5 lag, dvs. totalt 10 lag som kan delta. Dette er 6 øy-lag og 4 lag fra Florø. Interessen er stor og flere lag ønsker å delta, men det lar seg ikke gjøre mht tiden det tar å gjennomføre arrangementet.
Det er noen regler tilpasset cupen for at den skal bli mer publikumsvennlig, samt sikre at alle kan delta: Det må minimum være 2 jenter på banen til en hver tid(totalt 7 spillere), minimum en av spillerne må være over 30 år og divisjonspillere er ikke tillatt. Dersom noen lag ikke klarer å oppfylle disse kravene, vil motstanderen få tildelt en straffe, for hvert regelbrudd det andre laget gjør. For.eks. dersom et lag velger å stille med en divisjonsspiller får det andre laget en straffe, altså et form for handycap for laget som velger "å jukse". Dei to beste lagene fra hver gruppe går videre til semi-finale og vinnerne av disse går til finalen. Dei to taperne i semifinalene møtes til en straffespark konkurranse i kampen om 3 plassen i turneringen.
I tillegg til selve fotballen er det aktiviteter for barna slik som; Hesteridning, ansiktsmaling, kanin show mm.
Foreldrene kan i mellomtiden nyte en kaffe og vaffel, eller en bedre middag fra grillen. Grillmenyen varierer litt fra år til år men i hovedsak får man: Hamburger, kotelett tallerken, kylling, laks eller pølser.