Fritidsaktiviteter

Badestrand.jpg

Bading

Det finner badeplasser på følgende plasser; Holmesundet (i båthamna), Ausa (vestsiden på Tansøya), Vallestadvågen, Leirdal, Vika, Sunvehola (Kvammen, må ha båt for å komme over), Støylen og i Valvika. Det er også flere idylliske plasser rundt på små holmene, spør på butikken! Det er også flotte badeplasser på fjellet, ved Hammerseth- og Valvik-vannet.


Dykking

Askrova har egen dykkerklubb. Den har lokale i 1. etasje på butikken (under kroa). Her er det mulighet for å fylle luft, henge fra seg utstyr eller låne utstyr ved behov. Det er mange flotte plasser å dykke rundt Tansøy og Askrova. Det mest kjente og populære stedet er på sør-østsiden av Tansøya, her ligger et tysk skip, Welheim, som ble senket under 2 verdenskrig. Det tyske motorskipet Welheim var et forsyningsskip for de tyske styrkene i Norge under den andre verdenskrig, og var lastet med kull da hun ble torpedert den 28. November 1944. Det er også bra med forekomster av kamskjell, som er populære dykkermål. Ta kontakt på butikken for mer info.

dykking1.jpg

23584115_10159601215710574_739652648_o.jpg

Geocaching

(geo: jorden, cache: gjemmested) en verdensomspennende spill/fritidsaktivitet som innebærer bruk av en satellittsignalmottaker (GPS-mottaker) i en høyteknologisk orienteringslek etter utlagte geocacher. Geocachere (deltagerne i spillet/sporten) som finner boksen logger sitt besøk i loggboken i geocachen. Det er gratis å delta, men ved å betale et mindre beløp får man ekstra fordeler og tilleggsmuligheter. Per februar 2013 er det registrert over 2 000 000 aktive geocacher og over 5 millioner geocachere. Pr august 2014 er det gjemt 2 slike bokser på Askrova. For å delta må man laste ned en App på mobilen som heter Geocaching.


Grottevandring

Trollhola er en stor og spennende grotte på Askrova. Trollhola ligger på Støylen (rett før man kommer til Valvik), det står skilt ved hovudveien og det er merket sti opp til inngangen. Selve inngangen til grotten er liten og det går bratt nedover i starten. Man må være forsiktig ved ferdsel dersom det er regnvær eller nylig har vært regnvær. Da er det glatt og stein kan ligge løst i bakken før man kommer opp til inngangen. Når man kommer inn i grotten er det som å komme inn i en stor hall, her er det masse å utforske/se på. Flotte drypsteiner henger fra taket og det er noen rester av helleristninger. Det går også noen små holer videre fra selve grotten, men disse anbefales det ikke å krype inn i. Det er et gammelt sagn knyttet til Trollhola, en hund skal ha gått inn i Trollhola og videre inn i en hole, den skal senere ha komt ut på Reksta (Rognaldsvåg) uten mer hår på seg...

Ved ferdsel i trollhola bør man min. være 2 personer i lag og alle som går inn bør ha egen lommelykt/hodelykt.

grotte-1.jpg

IMG_7840.JPG

Padling

Padling er en populær aktivitet for tiden. Det er mange som har kajakk og benytter denne i godværsdager på Askrova. Det er mange flotte ruter man kan velge innimellom småholmene og skjærene, primært på sørsiden av Askrova/Tansøy. Vi vil lage et oversiktskart med forskjellige turer man kan ta, med varierende lengder og attraksjoner (kommer våren 2018). 

Man kan leie kajakk på butikken dersom man ikke har egen.


Sykling

Det er 9 km med asfaltert vei som er godt egnet for sykling. Terrenget er for det meste flatt mellom ferjekaia og Valvik, vil man sykle til Hammerseth/Vallestad er det 2 bratte stigninger før man kommer over toppen. Askrova Bygdelag har 4 sykler som man kan leie på Butikken (Kr 50 pr. dag for en sykkel).

sykkel 2.JPG

Trening-2.jpg

Trening

Grendahuset på Askrova har en stor gymsal som kan benyttes til mange aktiviteter som volleyball, innebandy, fotball, aerobic og styrketrening. Vi har også utendørs og innendørs klatrevegg(buldrevegg) i Grendahuset som er tilgjengelig for alle som ønsker. Det er også en fotballbane ved grendahuset som er flittig i bruk på sommer halvåret.