Turløype kart-red.png
 

Turløyper

 

Turløypen på Askrova er eit godt familiealternativ for deg som vil ut en ettermiddag med familien. Ein ankommer med rutebåten, eller med eigen båt ved fergjekaia/gjestehavna. Her er det kart og oppslag over turløypen, og det levers ut kart i butikken. Ein forsetter på hovudvegen mot Hammarset, og da kommer ein til første avstikker til turløypen.

Her går turen i merka sti og traktorveg mot Skaratoppen eller Kråkehåjen om ein vil dit. Turen er lett og fin, ein bruker ca 50 min og gå fra butikken til Skaratoppen. På Skaratoppen, 219 moh ligg det ei turbok ein kan skrive seg inn i og vere med i trekningen av flotte premier.

Ein kan også gå til Hammarsetvatnet, her er det rasteplass og grill. Her kan ein slappe av med fiskestangen i nydelig solnedgang! Husk og slokke griller før ein forlater plassen.

Det er fine fiskemuligheter i Hammarset- og Valvikvatnet, stor fin ørret som biter best på mørk spinner med litt blankt. Fiskekort betales i postkasse på fjellet, og det koster 50 KR per person per døgn.

Turen over fjellet mot Skaratoppen eller gjennom hele turløypa er lett og fin, det er ikke noen spesielt bratte eller ulente terreng. Ein må passere eit par gjerder som avskiller dei forskjellige eiendommene, men her er det laget til enkle trapper som ein bruker.