Øyacup

Øyacup`en er det desidert største arrangementet som blir arrangert på Askrova. Det er mellom 25-30 personer på dugnad på selve cupen og under forberedelsene i uken i forveien. Øyacup`en har ca. 500 gjester innom i løpet av arrangementet, ca. 150 av disse deltar på selve fotball turneringen.
 

Historikk

Øyacup`en ble startet av Svanøya tidlig på 1990-tallet. Dei inviterte Askrova til en vennskapskamp med påfølgende dans etterpå. Dette ble en stor suksess, men siden at Askrova vant denne kampen, inviterte Svanøya til re-match (Ny kamp) året etterpå. Denne gangen var også flere øyer inviterte slik at turneringen bestod av 4 lag. Suksessen ville ingen ende ta og for tredje året på rad, inviterte Svanøya igjen, til fotballfest. Denne gangen med en betingelse: laget som vant den gangen måtte arrangere festen neste år. 

Alle forstår hvordan dette gjekk: Askrova tok seieren denne gangen og over tok arrangementet.

I dei kommende årene på Askrova vart øyacup`en videreført slik Svanøya hadde startet det. 4 lag som ble trekt mot hverandre i semifinaler - hvor vinnerne møttes i en finale. Dansen etterpå var en selvfølge!

Interessen rundt cupen øket - og presset fra andre om deltakelse ble etterhvert tatt til etterretning. På slutten av 90-tallet var det 8 deltagende øyer - hvor man trekte først kvartfinaler og vinnerne gjekk videre til semi og til slutt finale.

Tidlig på 2000-tallet var det et generasjonsskifte på Askrova og ungdommen tok over styringen/ansvaret for arrangementet. Arrangementet ble videreutviklet, andre barnevennlige aktiviteter såg dagens lys og pauseunderholdning ble en slager.

Øyacup på Askrova - en vakker sommerdag

Øyacup på Askrova - en vakker sommerdag

Askrova - det mest vinnende laget i cupen sin historie

Askrova - det mest vinnende laget i cupen sin historie