Draumeplassen Askrova ! :)

Da tenkte vi at å komme med ein oppdatering om draumeplassen, det er på sin plass! Ha!

Draumeplassen middler er tildelt fra 4H, og vi skal bygge ein draumeplass som har hovedfokus på barn, oppvekst og opplæring. Det er veldig viktig for oss at barna skal ta del i byggingen av denne plassen slik at dei får en tilhørighet til dette, det er ikkje alle jobber barna kan ta del i, men vi vil inkludere dei så mykje som mulig. Vi har no laga litt planer framover som dere kan lese om under her :)

Askrova Bygdelag gjennomførte eit allmannamøte i august der vi hadde eit godt oppmøte og idemyldring om korleis hytta skulle være, og spesielt fikk vi inn mange personer som ville jobbe dugnad i byggeprosessen. Dette er veldig kjekt! Vi lager ei eigen messenger gruppe som disse blir inkluderte i, om du ønsker å være med så kontakter du bare oss og vi legger dere inn :)

Hytta er bestilt og denne kommer i slutten av sep/starten på okt. Hytta er ca 16m2, grill/bålplass, benker og utstyr. Det er også et eget avhukk i hytten som blir vurdert til overnatting og/eller benker og bord. Dette ser vi på når vi har montert den.

Navnekonkurranse er pågående på Facebook og vil gå fram til 10.oktober. Etter dette skal en jury trekke ut eit navn dei liker, som draumeplassen vår skal døpes til, juryen vil bestå av den yngre garde. :)

Laurdag 02.Novemeber er det planlagt verksted for barn. Her skal dei få lage navneskilt, pynt, maleri, utsyr osv. for dekorering av draumeplassen. Meir informasjon om dette kjeme seinare, men veldig kjekt om så mange som mulig setter av dagen her og er med oss :)

Planen videre er å prefabrikkere forskaling struktur hjemme på gården til Terje. Dette blir gjort etter tekning så vi vil nok kalle inn til forskjellige dugnader der, dette skjer no i starten av oktober.

Når det gjelder der hytta skal stå må vi opp med traktor og gravemaskin, her er planen å skrape vekk torv og mold ved hjelp av traktor med frontlesser og gravemaskin. Samme helga som vi skal gjere dette er det planen å støype grunnplata. Så vi ser for oss 2 dager arbeid her. Dag 1 med grave og skrape omårdet, forskale og armere. Dag 2 skal vi støype plata. Vi planlegge derfor at Andrè skal kjøre sin traktor med tilhenger, vi fyller denne med sand, single, vann, sement, blandemaskin, strømaggregat og verktøy, Frank kjører lita gravemaskin. Vi kjøyrer også ein ATV med tilhenger med utstyr. Denne helga er ikke bestemt enda, men det blir i oktober. Dette er en voksen jobb så vi vil ikkje inkludere unger i dette, men dei er hjertlig velkomne til å komme med kaffi og kake til oss ila arbeidsdagen! :)

Om nokon sitt inne med gode ideer for vidareutvikling av draumeplassen - ta kontakt og send oss ei melding på facebook(messenger) - Askrova/Tansøy eller ta kontakt med Kjersti eller Siri: Kjerstiolsaker@gmail.com eller Sundeproduikt@gmail.com

Under ser du eit slideshow med bilder, klikk på bildet for å få opp eit nytt :)